Politika privatnosti

Obaveštenje o privatnosti

UVOD

Dobro došli u obaveštenje o privatnosti.

Poštujemo Vašu privatnost i posvećeni smo zaštiti Vaših ličnih podataka. Ovo obaveštenje o privatnosti će Vas obavestiti o tome kako se brinemo o Vašim ličnim podacima kada posetite naš veb sajt.

1. VAŽNE INFORMACIJE O NAMA

SVRHA OVOG OBAVEŠTENJA

Ova web stranica nije namijenjena deci i ne prikupljamo svesno podatke o deci.

Važno je da pročitate ovo obaveštenje o privatnosti zajedno sa bilo kojim drugim obaveštenjem o privatnosti ili pravilima o poštenoj obradi koje možemo da pružimo u određenim prilikama kada prikupljamo ili obrađujemo lične podatke o Vama, tako da ste potpuno svesni kako i zašto koristimo Vaše podatke .

Ovo obaveštenje o privatnosti dopunjuje druge smernice i uslove i nije namenjeno da ih poništi.

LINKOVI TREĆIH STRANA

Ovaj web sajt može da sadrži veze ka web sajtovima trećih strana, dodatke i aplikacije. Klikom na te linkove ili omogućavanjem tih veza može se dozvoliti trećim stranama da prikupljaju ili dele podatke o Vama. 
Mi ne kontrolišemo ove web stranice trećih strana i nismo odgovorni za njihove izjave o privatnosti. Kada napustite naš sajt, preporučujemo Vam da pročitate obaveštenje o privatnosti svakog web sajta koji posetite.

2. LIČNI PODACI KOJE PRIKUPLJAMO O VAMA

Prilikom korišćenja i pretraživanaja ovog web sajta, može se desiti da od Vas prikupimo određene podatke o ličnosti koje smo grupisali u naredne kategorije podataka:


    • Identifikacioni podaci koji uključuju Vaše ime i prezime;
    • Kontakt podaci koji uključuju Vašu poštansku adresu, email adresu, broj telefona;
    • Podaci o učešću na seminara koji uključuju pojedinosti o poslodavcu i Vašoj funkciji u firmi, kao i Vaša očekivanja, komentari, prigovori i pohvale vezane za seminare; 
    • Tehnički podaci koji uključuju: IP adresa, vrsta pretraživača,vrsta uređaja sa koga se povezuje, platforma za povezivanje, vremenska zona, regija.

Ne prikupljamo nikakve posebne kategorije ličnih podataka o Vama (to uključuje detalje o Vašoj rasi ili etničkoj pripadnosti, religioznim ili filozofskim uverenjima, seksualnom životu, seksualnoj orijentaciji, političkom mišljenju, članstvu u sindikatima, informacijama o vašem zdravlju i genetskim i biometrijskim podacima). Niti prikupljamo informacije o krivičnim presudama i krivičnim delima.

U SLUČAJU DA NE ŽELITE DA PODELITE PODATKE SA NAMA

Tamo gde moramo da prikupljamo lične podatke po zakonu, ili u skladu sa uslovima ugovora koje imamo sa Vama i Vi ne pružite te podatke na zahtev, možda nećemo biti u mogućnosti da izvršimo ugovor koji imamo ili pokušavamo da uđemo sa vama (na primer, da biste dobili odgedjenu uslugu). 
U ovom slučaju, možda ćemo morati da otkažemo neki proizvod ili uslugu koju imate kod nas, ali ćemo vas obavestiti blagovremeno.

3. KAKO PRIKUPLJAMO VAŠE LIČNE PODATKE

Direktna interakcija. Možete nam dati svoje podatke o identitetu, kontaktu i učešću na seminarima, popunjavanjem obrazaca i slanjem poštom, telefonom, elektronskom poštom ili na neki drugi način. Ovo uključuje lične podatke koje date kada:

   • nas kontaktirate putem forme na web sajtu;

   • kada se prijavite za obaveštavanje o našim proizvodima i uslugama;

   • se prijavljujete na seminare; 

   • nam šaljete komentare i mišljenja vezana za seminare.

Od trećih strana. Tehničke podatke dobijamo od trećih strana kao što su Google I Facebook koristeći kolačiće (cookies) I piksele (pixels).

4. KAKO KORISTIMO VAŠE LIČNE PODATKE

SVRHA I PRAVNI OSNOV OBRADE VAŠIH PODATAKA

U nastavku smo, u obliku tabele, opisali sve načine na koje planiramo da koristimo vaše lične podatke i na koje pravne osnove se oslanjamo. Takođe smo identifikovali koji su naši legitimni interesi tamo gde je to prikladno.

Svrha obrade Kategorija                        podataka             Pravni osnov obrade
Sklapanje Ugovora o saradnji
Prijava na seminar
Identifikacioni  
 Kontakt
Ugovor
Odgovor na zahateve za kontakt
Odgovor na komentare vezane za seminare               .                
Identifikacioni
Kontakt
Legitimni interes
 (obrada podataka neophodna radi pružanja odgovora na vaše zahteve i komentare)
Obaveštenje o proizvodima
   i uslugama
Identifikacioni
Kontakt
Saglasnost
Poboljšanje rada i optimizovanje          
   web sajta
Tehnički podaci  • Legitimni interes (poboljšanje korisničkog iskustva i bezbednosti web sajta)

5. PRISTUP VAŠIM LIČNIM PODACIMA

Vaši podaci biće dostupni samo onim licima koja po prirodi posla moraju da imaju pristup Vašim podacima. Ne prosleđujemo Vaše lične podatke ni jednoj drugoj organizaciji.

6. MEĐUNARODNI PRENOS LIČNIH PODATAKA

Vaši lični podaci će se čuvati u Republici Srbiji i neće biti prenošeni u druge države.

7. BEZBEDNOST VAŠIH LIČNIH PODATAKA

Uspostavili smo odgovarajuće sigurnosne mere kako bismo sprečili da se Vaši lični podaci slučajno izgube, koriste ili pristupaju na neovlašten način, izmene ili otkriju. Pored toga, ograničavamo pristup Vašim ličnim podacima onima koji imaju poslovni razlog da ga pogledaju. Oni će samo obraditi Vaše lične podatke po našim uputstvima i podležu obavezi čuvanja poverljivosti.

Mi smo uspostavili procedure za rešavanje svakog sumnjivog kršenja ličnih podataka i obavestićemo Vas i bilo kojeg regulatora o kršenju zakona gde smo zakonski obavezni da to učinimo.

8. ČUVANJE VAŠIH LIČNIH PODATAKA

Vaše lične podatke zadržaćemo samo onoliko dugo koliko je potrebno da bismo ispunili ciljeve koje smo prikupili, uključujući i za potrebe ispunjavanja bilo kojih zakonskih, računovodstvenih ili izveštajnih zahteva.

Podatke koje obrađujemo na osnovu Vaše saglasnost čuvamo dve godine, odnosno do opoziva saglasnosti.

Po zakonu moramo da čuvamo osnovne informacije o našim klijentima (uključujući podatke o kontaktu, identitetu i potvrdi kupovine) šest godina nakon što prestanu da budu klijenti, u poreske svrhe.

9. VAŠA PRAVA U ODNOSU NA LIČNE PODATKE

Pod određenim okolnostima, imate prava prema Zakonu o zaštiti podataka o ličnosti u vezi sa Vašim ličnim podacima.


    • Pravo na pristup podacima.
    • Pravo na ispravku i dopunu.
    • Pravo na brisanje podataka.
    • Pravo na prigovor na obradu podataka.
    • Pravo na ograničenje obrade podataka .
    • Pravo na prenosivost podataka.
    • Pravo na opoziv saglasnosti.

Ukoliko želite da ostvarite bilo koje od gore navedenih prava, molimo Vas da svoj zahtev pošaljete na office@bojanavukovic.com.

Imate pravo da u bilo kom trenutku podnesete pritužbu Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti (Poverenik), srpskom nadzornom organu za pitanja zaštite podataka (https://vvv.poverenik.rs/en/home. html). Mi bismo, međutim, cenili priliku da se upoznamo sa Vašim nedoumicama pre nego što se obratite Povereniku, pa Vas molimo da nas kontaktirate u prvom stepenu.

Šta će nam možda biti potrebno od Vas

Možda ćemo morati da zatražimo od Vas određene informacije kako bi nam pomogli da potvrdimo Vaš identitet i osiguramo Vaše pravo na pristup Vašim ličnim podacima (ili za ostvarivanje bilo kojih drugih vaših prava). 
Ovo je sigurnosna mera kojom se osigurava da se lični podaci ne otkrivaju bilo kojoj osobi koja nema pravo da je primi. Možemo Vas kontaktirati i zatražiti dodatne informacije u vezi sa Vašim zahtevom da ubrzate naš odgovor.